1
Нека започнем с етимологията на думата каяк. Каякът е тесен, лек плавателен съд, който обикновено има гребло с две лопатки. Думата каяк произлиза от гренландската дума qajaq, което означава „гребане“. Действието на придвижване с каяк се нарича каякинг.


В настоящата статия ще разгледаме различните предимства на каякинга и къде може да го практикувате.

Отдих
Ако някога сте се чудили какво е да караш каяк, не си сам. Развлекателният каяк е популярен спорт, на който могат да се наслаждават хора от всички възрасти и с всякакви способности. Има много различни дисциплини и оборудване, необходими за този спорт, но има няколко основни неща, които са необходими на всеки. Облечете се подходящо за времето и водните условия и носете подходяща екипировка за гребане. Сред различните видове каякинг са речни състезания и слалом. Речното състезание включва гребане алея по алея през права линия, докато състезанието по слалом включва навигиране през поредица от препятствия в бурна вода.

Спорт
Освен страхотно хоби, каякингът е и чудесен спорт. Разликите между каяк и кану включват позицията на седене и броя на греблата. Каякът е спорт, който става все по-популярен, с разнообразие от места и дейности.

Какво е толкова забавното в спортния каяк? Спортът е не само забавление, но е и чудесен начин за тренировка! За разлика от традиционния каяк, спортният каяк добавя по-интензивно изживяване към дейността. Някои състезания с каяк са смесица от писти и състезания в спокойна вода.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика