1
Като извънгабаритен товар се определя като всичко, което надвишава законовите размери, височина и ширина на превозно средство. Извънгабаритните товари могат да тежат повече от 38 тона и изискват специален транспорт. За да определите дали вашият товар е извънгабаритен, трябва да го измерите с превозното средство и да сравните височината и дължината му с размерите на извънгабаритния товар. Извънгабаритният товар също трябва да бъде не повече от три четвърти от височината на превозното средство. Ако не сте сигурни какъв размер на товара се счита за извънгабаритен, препоръчително е да се свържете с транспортна компания.

Законни размери
Важно е изпращачите да знаят законовите размери на извънгабаритния товар, преди да организират транспорт. Пратките с извънгабаритни размери обикновено изискват отделни разрешителни от държавните и местните власти и често са по-скъпи. Поради сложността на превоза на тези товари, те трябва да се превозват от специални шофьори, което също може да оскъпи транспорта.

Във всяка една държава има различни регулации за размерите на товарите, затова е нужно да проучите внимателно изискванията, или да се доверите на фирма, която вече ги познава.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика