1
Какви са частите на едно цвете? Научете за частите на цветята и тяхната функция. Цветята са репродуктивни структури в цъфтящи растения и се наричат ​​цвят. В тази статия ще научите повече за устройството на цветята.

Основни части на цветето
Структурата на цветето се състои от шест основни части. Стъблото, наречено дръжка, свързва всички части на цветето заедно. Стъблото може да има по-малки разклонения, наречени стъбълца. Те позволяват много цветя да растат на едно стъбло. Подобни на листа структури от външната страна на цветето предпазват пъпката, преди да цъфне. Венчелистчетата са външната, листоподобна част на цветето.

Тичинките произвеждат прашец
Процесът на опрашване включва прехвърляне на поленови зърна от мъжки прашник към женско близалце. Прашецът е репродуктивният материал на растенията и е необходим за възпроизводството. Растенията произвеждат семена, за да предадат генетичната информация на бъдещите поколения. Процесът е възможен от тичинките, репродуктивните органи на цветята. Те също могат да прехвърлят прашец на друго цвете. Това са само два примера за това как тичинките произвеждат прашец.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика