1
След лазерна епилация е важно да използвате нежна, неабразивна козметика. Избягвайте лосиони за тен и силни химикали, а вместо това нанесете алое вера, слънцезащитен крем или витаминен серум. Избягвайте химически ексфолианти, включително пилинг с гликолова киселина или плодови ензими. Също така е важно да избягвате излагането на UV лъчи, което може да причини зачервяване или дразнене.

Избягване на силни химикали
След лазерна епилация е важно да избягвате използването на агресивни почистващи препарати и козметика. Също така е важно да избягвате чоплене или надраскване на третираната зона. Ако забележите болка или подуване, нанесете студен компрес, за да успокоите областта. Ако болката продължава, посетете лекар. Можете също така да приложите охлаждаща маска върху засегнатата област.

Докато дезодорантите и продуктите за обезкосмяване могат да успокоят сърбящите или сухи зони, трябва да избягвате да ги използвате поне 24 часа след лечението. Също така трябва да се въздържате от използването на овлажнители и козметични продукти с агресивни съставки за няколко дни след лечението.

След лазерна епилация кожата ви ще бъде много чувствителна. Избягвайте използването на сапуни, лосиони или горещи вани. Те могат да причинят дразнене на кожата, а химическите сапуни могат да запушат порите. Освен това е важно да стоите далеч от лосиони за тен и продукти за грижа за кожата на химическа основа за няколко дни след лечението.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика