1
Широката гама от механични крепежни елементи означава, че добрият избор е от съществено значение за производителността и безопасността на процеса. Видовете крепежни елементи, които избирате, се определят от приложението и техният дизайн и здравина могат да имат голямо значение. По-специално, важно е количеството на въртящия момент, който може да издържи един крепеж. Например, дългите фланцови болтове са проектирани да поддържат множество компоненти, като същевременно осигуряват правилното разпределение на въртящия момент.

Материал

Когато избирате крепежни елементи за вашите проекти, важно е да определите материала, който най-добре ще отговаря на вашите нужди. В зависимост от конкретното ви приложение може да се нуждаете от крепеж, който може да издържи на високи или ниски температури. Например крепежните елементи от неръждаема стомана са най-добри за приложения, където има корозивна среда. Неръждаемата стомана има висока крайна якост и може да устои на окисление.

Материалът на крепежния елемент, използван във вашето приложение, ще определи неговата здравина и устойчивост на корозия. Някои крепежни елементи са покрити, за да се увеличи тяхната устойчивост на корозия. Тези покрития могат да се използват и за повишаване на естетическата им стойност. За по-тежки приложения може да се наложи да използвате по-големи крепежни елементи, докато по-плътно прилепналите дизайни може да изискват по-малки крепежни елементи.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика