1
Насочен към цялата структура на косъма
Използването на диоден лазер за обезкосмяване осигурява бърз, ефективен и безопасен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Лазерът доставя нискоенергийна светлина към космения фоликул, за да разруши структурата му, като по този начин забавя бъдещия растеж.

Диодният лазер работи, като произвежда кохерентна проекция на светлина във видимия до инфрачервен диапазон. Дължината на вълната на светлината достига до по-дълбоките слоеве на кожата, което води до по-добра абсорбция на светлината в целевия фоликул. Той прониква във всички типове кожа и е насочен към папилата, която осигурява кръвоснабдяването на космения фоликул. Папилата съдържа основни хранителни вещества за растежа на косъма.

Лазерът работи в два режима: статичен и динамичен. Динамичният режим работи с по-висока честота на повторение. Това може да е по-ефективно за по-големи площи и неравномерни повърхности. Статичният режим работи при честота на повторение от 1 Hz.

В скорошно проучване диоден лазер с нисък флуенс 810 nm беше оценен за безопасност и ефективност при обезкосмяване. Уредът показа висока ефикасност при депилация в японски опити. Неговите странични ефекти са минимални и се понася добре от потребителите.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари
Статистика